Awokado faszerowane twarożkiem z tofu

Faszerowane jajka w wegańskiej wersji? 😊🌱 To kolejna propozycja na super zdrowe (a przy tym smaczne) śniadanie, czyli awokado faszerowane twarożkiem z tofu 💚💚💚 To świetny dodatek do pieczywa na śniadanie lub lunch. Ciężko o lepszy początek dnia, prawda? 😊

Awokado faszerowane twarożkiem z tofu

Awokado faszerowane twarożkiem z tofu

1 porcja (ok. 240 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 6,60 zł

Składniki:

1/2 awokado
100 g tofu
garść liści szpinaku
ząbek czosnku
sok z 1/4 limonki
sól, pieprz, chili do smaku

Wykonanie:

Blendujemy składanki na twarożek. Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Wykładamy twarożek i podajemy.

Avocado stuffed with tofu cottage

1 serving (240 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

1/2 avocado
100 g tofu
a handful of spinach leaves
clove of garlic
juice from 1/4 of lemon
salt, pepper, chili to taste

Instructions:

Blend all the ingredients for cottage. Cut the avocado in half and remove the stone. Serve with tofu cottage.



>
Facebook