Azjatyckie Spaghetti

Azjatyckie Spaghetti!!! Czyli makaron w klonowo-sojowym sosie z idealną porcją warzyw, zieleniny i nerkowców. Prosty obiad, a jednocześnie zdrowy, szybki w przygotowaniu i bardzo aromatyczny. Nie pomińcie tego przepisu!

Azjatyckie Spaghetti

Azjatyckie Spaghetti

2 porcje (1 porcja to ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut

koszt: ok. 5,80 zł za porcję

Składniki:

200g makaronu (spaghetti pełnoziarniste lub ryżowy)
100g kapusty pekińskiej lub pak choi
1 starta marchew
3 ząbki czosnku
natka pietruszki, szczypiorek
garść orzechów nerkowca
1 kostka wędzonego tofu (lub naturalnego)
40ml sosu sojowego
30g syropu klonowego
3 łyżki oliwy
chili do smaku

Wykonanie:

Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkiego składniki siekamy i wrzucamy na patelnię z dodatkiem oliwy i przypraw.

Podsmażamy całość ok. 5-10 minut i mieszamy z makaron. Gotowe!

Asian Spaghetti

Spaghetti in maple-soy sauce with an ideal portion of vegetables, greens and cashews.

2 servings (1 serving has 600 kcal)

time of preparation: 15 minutes

Ingredients:

200g pasta (whole-wheat or rice)
100g of white cabbage or pak choi
1 grated carrot
3 cloves of garlic
parsley, chives
a handful of cashew nuts
1 cube of smoked tofu (or natural)
40ml of soy sauce
30g of maple syrup
3 tablespoons of oil
chili to taste

Instructions:

Prepare pasta with the instructions on the packaging. Chop the ingredients and put in the pan with the addition of oil and spices.

Fry for about 5-10 minutes and mix with pasta. Finished!

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*