Babeczki Marchewkowe

Takie poranki lubię! Gdy towarzyszą mi moje pyszne Babeczki Marchewkowe z dużą ilością nasion. Posłodzone tylko daktylami, zrobione z mąki pełnoziarnistej. Wspaniałe śniadanie lub przekąska.

Babeczki Marchewkowe

Babeczki Marchewkowe

6 babeczek (1 ma ok. 250 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+30 minut pieczenia)

koszt: 1 babeczka to ok. 0,90 zł

Składniki:

245ml mleka roślinnego
80g namoczonych przez noc daktyli
20g roztopionego oleju kokosowego
2 starte marchewki
185g mąki pełnoziarnistej
30g nasion słonecznika
20g wiórków kokosowych
15g nasiona chia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej

Wykonanie:

Daktyle miksujemy z mlekiem, olejem i marchewką. Następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Ciasto przekładamy do foremki (6-8 babeczek) i pieczemy w 190 stopniach ok. 30 minut.

Carrot muffins

I like mornings like that! When I can eat my delicious carrot muffins with a lot of seeds. Just sweetened with dates, made of whole-grain flour. Great breakfast or snack.

6 muffins (1 has 250 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+30 minutes of baking)

Ingredients:

245ml of vegetable milk
80g of date soaked overnight
20g of melted coconut oil
2 grated carrots
185g of whole-wheat flour
30g of sunflower seeds
20g of coconut chips
15g of chia seeds
1 teaspoon of cinnamon
1 teaspoon of baking powder
1/3 teaspoon of baking soda

Instructions:

Mix dates with milk, oil and carrots. Then add the other ingredients. Put the dough into a mold (6-8 cupcakes) and bake in 190 Celsius degrees for about 30 minutes.



3 thoughts on “Babeczki Marchewkowe”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*