Bagietka z Niedokończonym Kremem Bazyliowym

Często zrobienie drugiego śniadania na następny dzień jest już sporym wyzwaniem, szczególnie jeżeli ma się już jakieś wieczorne plany i nie chce się na jego przygotowanie poświęcić dużo czasu. Znalazłam na to ostatnio sposób:

bagietka z niedokończonym kremem

Chrupiąca Bagietka, kremowy serek ricotta, świeża bazylia, aromatyczny czosnek. Niedokończony Krem Bazyliowy, bo nie zmiksowałam ostatecznie składników, ale wylądowały one na bagietce oddzielnie. Dzięki temu uniknęłam etapu uruchamiania miksera. Również uniknęłam kupowania  mieszanek i kremików z ogromną ilością soli i ulepszaczy. Zapomniałam dodać pokruszone orzechy, ale i tak porządnie najadłam się tą bagietą 😀

bagietka z niedokończonym kremem bazyliowym

Tym sposobem udało mi się bardzo szybko przygotować pyszne drugie śniadanie na wynos, nie poświęcają na nie wiele czasu i mogąc zająć się innymi sprawami, które mam teraz na głowie.

BAGIETKA Z NIEDOKOŃCZONYM KREMEM BAZYLIOWYM

ilość: 4 porcje

Składniki:

bagietka 4 sztuki

ricotta ok. 80g

czosnek 2 ząbki lub czosnek granulowany

liście świeżej bazylii

sok z cytryny

Wykonanie:

Przekrojoną bagietkę posypujemy posiekanym czosnkiem lub czosnkiem granulowanym. Następnie smarujemy serkiem ricotta, układamy listki bazylii i skrapiamy sokiem z cytryny.

Całość możemy przyprawić do smaku. Gotowe! 🙂

Zapisz



>
Facebook