Mam dla Was przepis na wegańskie śniadanie i nie jest to sałata, ale babeczki i powiem, że jest jeszcze lepiej – bo są bananowe i z kawałkami czekoladowy!
Bananowe babeczki z czekoladą
8 babeczek (1 ma ok. 125 kcal)
czas przygotowania: ok. 10 minut (+20 minut pieczenia)
koszt: ok. 0,80 zł za 1 babeczkę
Składniki:
100g płatków zbożowych lub owsianych
2 dojrzałe banany
210ml mleka roślinnego
55g gorzkiej pokrojonej drobno czekolady
Wykonanie:
Płatki miksujemy bardzo intensywnie (tak aby prawie powstała z nich mąka). Banany zagniatamy na gładką masę. Łączymy wszystkie składniki i wykładamy do formy na babeczki.
Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut. Wyjmujemy z formy po przestudzeniu.
Banana cupcakes with chocolate
This is my recipe for a vegan breakfast for you and it’s not a lettuce, but cupcakes! I can even say it’s even better – because they are banana cupcakes with chocolate!
8 cupcakes (1 has 125 kcal)
time of preparation: 10 minutes (+20 minutes of baking)
Ingredients:
100g oats
2 ripe bananas
210ml vegetable milk
55g bitter, finely chopped chocolate
Instructions:
Mix oats very intensively. Knead the bananas to a smooth mass. Combine all the ingredients and put them into the cupcakes molds.
Bake in 180 Celsius degrees for about 20 minutes. We take it out of the form after it has cooled down.