Bananowe pankejki

Próbowaliście już wegańskich pankejków bananowych? OMG są wyśmienite! Pulchne, naturalnie słodkie i doskonale smakują z dodatkami, takimi jak roślinny jogurt Planton.

Ostatnio miałam okazję próbować ich nowości i jestem zachwycona smakami! Szczególnie połączenie liczi i aloesu zawładnęło moim sercem. Są dostępne w Lidlu , koniecznie sprawdźcie.

Bananowe pankejki

Bananowe pankejki

1 porcja (6 placuszków, ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+10 minut smażenia)

koszt: ok. 4 zł

Składniki:

banan
115 ml mleka roślinnego
1 łyżeczka erytrytolu (opcjonalnie)
2 łyżki oleju
55 g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenie
szczypta soli
1/2 opakowania ulubionego jogurt roślinnego (75 g)

Wykonanie:

1/2 banana blendujemy z mlekiem i olejem (opcjonalnie z erytrytolu). Dodajemy mąkę, sól, proszek i mieszamy dokładnie. Smażymy placuszki po 2-3 minuty z obu stron.

Podajemy z drugą połową banana i jogurtem.

Banana pancakes

1 serving (6 pancakes, 500 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+10 minutes of frying)

Ingredients:

banana
115 ml of plantbased milk
1 teaspoon of erythritol (optional)
2 tbsp of oil
55 g of wheat flour
1 flat teaspoon baking powder
pinch of salt
1/2 pack of your favorite vegetable yogurt (75 g)

Instructions:

Blend 1/2 banana with milk and oil (optionally with erythritol). Add flour, salt, powder and mix thoroughly. Fry pancakes for 2-3 minutes on both sides.

Serve with the other half of the banana and yogurt.

 

 



>
Facebook