Bananowe smoothie z ciecierzycą

Dieta wegańska może być pełnowartościowa🌱✌️, ale nigdy nie możemy zapomnieć o tym, że nawet w przypadku normalnego sposobu odżywiania się, może nam brakować określonych mikroskładników w diecie😉 Na diecie roślinnej należy bezwzględnie pamiętać o witaminie B12🙌! Ale ja dodatkowo zawsze suplementuję jeszcze witaminę D🌞 Od dzisiaj dochodzą do tego w 100% roślinne omega-3🌱, na które polowałam już długo, bo istnieje wiele dowodów naukowych na ich pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Kwasy DHA i EPA pozytywnie wpływają dobrze na pracę naszego serca i mózgu🏃‍♀️ Mollers Polska wprowadził właśnie na rynek omega-3 z witaminą D pozyskiwane w sposób naturalny z roślinnych źródeł (alg) i dostępne w wegańskiej kapsułce💊

A żeby dobrze rozpocząć dzień popijam moje nowe suple wyśmienitym smoothie bogatym w zdrowe, roślinne białka i tłuszcze😍 Przepis znajdziecie poniżej!😁

Bananowe smoothie z ciecierzycą

Bananowe smoothie z ciecierzycą

1 porcja (ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut

koszt: ok. 5.20 zł

Składniki:

245 g mleka roślinnego
1 banan
90 g ciecierzycy ugotowanej lub z puszki
40 g płatków owsianych
15 g orzechów włoskich
15 g daktyli
1/2 łyżeczki cynamonu

Wykonanie:

Wszystko blendujemy i gotowe!

Banana-chickpea smoothie

1 serving (600 kcal)

time of preparation: 5 minutes

Ingredients:

245 g of plantbased milk
1 banana
90 g chickpeas cooked or canned
40 g oat flakes
15 g walnuts
15 g dates
1/2 teaspoon cinnamon

Instructions:

Blend all ingredients.