Bazyliowo-nerkowcowy serek

Niesamowicie kremowy i po prostu idealny pod względem mieszanki smaków. Do tego do zrobienia w okamgnieniu!

Takie smarowidło pasuje do wszystkiego! Na kanapki, tortille, z chrupiącymi warzywami.

Bazyliowo-nerkowcowy serek

Bazyliowo-nerkowcowy serek

ok. 470 kcal

czas przygotowania: ok. 5 minut

koszt: ok. 6,60 zł

Składniki:

65 g nerkowców (namoczonych przez noc)
6 łyżek wody (lub więcej jeśli serek jest za gęsty)
1 szklanka świeżej bazylii
20 g płatków drożdżowych
sól i pieprz do smaku
chili wg uznania
drobno pokrojony pomidor, czerwona papryka, cebulka

Wykonanie:

Składniki na serek blendujemy na gładką masę. Podajemy z drobno pokrojonym pomidorem, papryką, cebulką i tortillą (lub innymi dodatkami).

Basil – cashew cream cheese

470 kcal

time of preparation: 5 minut

Ingredients:

65 g cashews (soaked overnight)
6 tablespoons of water (or more if the cheese is too thick)
1 cup fresh basil
20 g nutritional yeast flakes
salt and pepper to taste
chili as desired
finely chopped tomato, red pepper, onion

Instructions:

Blend the cheese ingredients until smooth. Serve with finely chopped tomato, pepper, onion and tortilla (or other toppings).



>
Facebook