Bezglutenowe delicje z masłem orzechowym

Czekoladowa przekąska, czyli bezglutenowa wersja delicji, którą zrobiłam jedynie z czekolady, masła orzechowego i wegańskiej galaretki.

Bezglutenowe delicje z masłem orzechowym

Bezglutenowe delicje z masłem orzechowym

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 5 zł

Składniki:

80 g gorzkiej czekolady
65 g masła orzechowego (schłodzonego)
35 g cukru (opcjonalnie)
30 g gotowej galaretki

Wykonanie:

Masło orzechowe mieszamy z cukrem i wykładamy na papier do pieczenia (położony na np. desce do krojenia). Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy na ok. 5 minut do ostudzenia.

Na masło wykładamy galaretkę, a następnie półpłynną czekoladę. Wstawiamy do zamrażarki na ok. 3 godziny. Po tym czasie możemy przechowywać w lodówce.

Gluten-free cupcakes with peanut butter

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

80 g of dark chocolate
65 g of peanut butter (chilled)
35 g of sugar (optional)
30 g of jelly

Instructions:

Mix peanut butter with sugar and put it on baking paper. Melt the chocolate in a water bath and leave to cool for about 5 minutes. Put jelly on butter, followed by semi-liquid chocolate.

Put in the freezer for about 3 hours. After this time, store in the fridge.

 



>
Facebook