Bezglutenowe kakaowe ciasteczka z migdałami

Częstujcie się ciasteczkami! Czekoladowe ciasteczka bezglutenowe z migdałami na dobry początek tygodnia. Są mega łatwe w przygotowaniu, zdrowe i smakują jak czekoladowe brownie…

Bezglutenowe kakaowe ciasteczka

Bezglutenowe kakaowe ciasteczka z migdałami

10 ciasteczek (1 ma ok. 100 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut (+ 10 minut pieczenia)

koszt: ok. 0,30 zł za 1 ciasteczko

Składniki:

125 g masła orzechowego
25 g cukru lub erytrytolu
25 g migdałów (pokruszonych)
1 łyżka nasion chia
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Wykonanie:

Masło orzechowe (powinno być lejące się, jeśli nie jest to dodajemy trochę wody i możemy podgrzać w mikrofali) mieszamy z pozostałymi składnikami.

Wykładamy masę na papier do pieczenia (w postaci ciastek) i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach.

Gluten-free cocoa cookies with almonds

10 cookies (1 has 100 kcal)

time of preparation: 5 minutes (+ 10 minutes of baking)

Ingredients:

125 g of peanut butter
25 g of sugar or erythritol
25 g of almonds (crushed)
1 tablespoon of chia seeds
1 tablespoon of cocoa
1 teaspoon of baking powder
pinch of salt

Instructions:

Mix peanut butter (should be pouring, if it is not add some water and heat in the microwave) with the other ingredients.

Put the dough on baking paper (in the form of cookies) and bake for about 10 minutes in 180 Celsius degrees.

 



>
Facebook