Bezglutenowe noodles

Wiesz, że to będzie smakować dobrze, kiedy czując zapachy i aromaty nie możesz się powstrzymać przed wyjadaniem z patelni 🙂
Nowy przepis w sam raz na leniwą kolację lub super łatwy lunch: Bezglutenowe Noodles.
Wszystko co z makaronem musi smakować dobrze, a jak dodamy do tego sos sojowy i curry to nie może być inaczej!!

Bezglutenowe Noodles

Bezglutenowe Noodles

2 porcje (1 ma ok. 415 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+15 minut gotowania)

koszt: ok. 1.50 zł za porcję

Składniki:

60 g makaronu ryżowego
2 duże marchewki
1.5 czerwonej papryki
1 cebula
gruby plaster imbiru
1 ząbek czosnku
10 ml sosu sojowego
1 łyżeczka curry
opcjonalnie chili do smaku
1 łyżka oleju do smażenia
pęczek szczypiorku

Wykonanie:

Marchew ścieramy na tarce. Cebulę podsmażamy na oleju do zeszklenia, a następnie dodajemy marchew, pokrojoną w plastry paprykę, starty imbir, czosnek i dusimy ok. 15-20 minut. Pod koniec przygotowujemy makaron ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Do warzyw dodajemy sos sojowy, curry, chili, szczypiorek, makaron. Mieszamy i podajemy.

Gluten Free Noodles

2 servings (1 has 415 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+15 minutes of cooking)

Ingredients:

60 g rice noodles
2 large carrots
1.5 red peppers
1 onion
thick ginger slice
1 clove of garlic
10 ml soy sauce
1 teaspoon curry
optional chili to taste
1 tablespoon frying oil
bunch of chives

Instructions:

Grate carrots. Fry the onion with oil, then add carrots, sliced peppers, grated ginger, garlic and stew for about 15-20 minutes. At the end, prepare rice noodles according to the directions on the package.

Add soy sauce, curry, chili, chives and pasta to the vegetables. Mix and serve.