Brownie z Przepisu Ani Starmach

Postanowiłam zrobić Brownie z Przepisu Ani Starmach, ale oczywiście nie byłabym sobą, gdybym go trochę nie podrasowała na swoje potrzeby 😉

brownie-z-przepisu

Jestem bardzo zadowolona z efektu! Bo wyszło pysznie i rozpływająco się w ustach. Moja wersja co prawda nie jest tak ładna jak w oryginale, który możecie podziwiać tutaj, ale i tak podbiła moje serce, bo uwielbiam takie czekoladowe wypieki.

brownie-z-przepisu

Do tego bardzo spodobał mi się pomysł z dodaniem orzechów, które bardzo fajnie komponują się z intensywnie czekoladową całością!

brownie-z-przepisu

Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na brownie to kliknijcie tutaj -> klik! 😉

Brownie z Przepisu Ani Starmach

6 porcji (1 porcja to ok. 300 kcal)

Składniki:

masło 85g

woda 105ml

ksylitol lub cukier 50g

kakao 85g

mleko 20ml

jajka 3 sztuki

mąka pszenna 85g

orzechy włoskie 20g

migdały 20g

Wykonanie:

Wodę zagotowujemy w rondelku z dodatkiem ksylitolu i masła. Jajka roztrzepujemy, a następnie mieszamy z mąką i kakao. Całość zalewamy masłem i mlekiem, po czym intensywnie mieszamy.

Na koniec dodajemy pokruszone orzechy. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Brownie pieczemy ok. 25 minut. Najlepiej użyć blaszki o średnicy nie większej niż 25 cm.

Zapisz

Zapisz



18 thoughts on “Brownie z Przepisu Ani Starmach”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*