Buddha Bowl z Fasolową Potrawką

Lubię takie pożywne miski pełne warzyw! Od razu człowiek się lepiej czuje.

Buddha Bowl z Fasolową PotrawkąBuddha Bowl z Fasolową Potrawką

Buddha Bowl z Fasolową Potrawką

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+15 minut gotowania)

koszt: ok. 6,20 zł

Składniki:

115 g fasoli czerwonej
1 puszka krojonych pomidorów
1 łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
2 łyżki oliwy
1 biała cebula
sól do smaku
1/3 łyżeczki kminku
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżka syropu klonowego
do podania:
200 g kaszy jaglanej
ugotowany batat
awokado
ok. 100 g ugotowanego buraka

Wykonanie:

Na oliwie podsmażamy cebulę do zeszklenia. Następnie dodajemy fasolę, pomidory, przyprawy i dusimy ok. 10 minut. Jeżeli potrawka będzie za gęsta dodajemy wodę lub warzywny bulion.

Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podajemy z potrawkę, warzywami i awokado. Całość doprawiamy ziołami do smaku.

Buddha Bowl with Red Bean Stew

2 servings (1has 600 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+15 minutes of boiling)

Ingredients:

115 g of red beans (cooked or canned)
1 can of sliced tomatoes
1 tablespoon of tomato concentrate (optional)
2 tablespoons of oil
1 white onion
salt to taste
1/3 teaspoon cumin
1 teaspoon of smoked pepper
1 tablespoon of maple syrup
for serving:
200 g of millet
boiled sweet potato
avocado
100 g of boiled beetroot

Instructions:

Fry the onion with olive oil. Then add the beans, tomatoes, spices and cook for about 10 minutes. If the stew is too thick, add water or vegetable broth.

Cook the millet in accordance with the instructions on the packaging. Serve with a stew, vegetables and avocado. The whole is seasoned with herbs to taste.