Bułka z Jajkiem po Benedyktyńsku i Marchewką

Proste śniadanie, czyli Bułka z Jajkiem po Benedyktyńsku i Marchewką. Idealne na leniwe śniadanie na weekend lub do pracy.

Lubicie jajka? To śniadanie zdecydowanie przypadnie Wam do gustu. A lubicie jajka po benedyktyńsku? To już na pewno Wam posmakuje 🙂 Mi sprawdziło się idealnie! duża dawka energii i pyszności.

bułka z jajkiem

Zajadam jajka nałogowo. Obowiązkowo jedno ląduje u mnie na każdą kolację. Na śniadanie zdarza mi się od czasu do czasu, zwłaszcza jeżeli wiem, że potrzebuję na prawdę sytego śniadania. Jajka zapewniają mi uczucie sytości na długo.

Jajkom towarzyszą surowe marchewki, bułeczka pełnoziarnista oraz kiełki, które uwielbiam dodawać do jajka pod każdą postacią. Wszystko wygląda tak ładnie i smakuje wyśmienicie, że najbliżsi goście w moim domu na pewno zostaną uraczeni takim śniadaniem. Niby nic, a jednak prezentuje się wyrafinowanie.

bułka z jajkiem po benedyktyńsku i marchewką

Jeżeli lubicie awokado to na pewno spodoba Wam się również jajko po benedyktyńsku na awokado 🙂

BUŁKA Z JAJKIEM PO BENEDYKTYŃSKU I MARCHEWKĄ

ilość: 4 porcje

Składniki:

marchewki 4 średnie sztuki

sól i pieprz do smaku

bułki pełnoziarniste lub bagietki 4 sztuki

jajka 4 sztuki

ocet 1 łyżeczka

kiełki

Wykonanie:

Gotujemy wodę z dodatkiem octu. Jajko wbijamy do szklanki, a następnie przenosimy do wody. Gotujemy 3 minuty. Gotowe jajko przenosimy na pieczywo.

Przyprawiamy i posypujemy kiełkami. Podajemy z surową marchewką.



6 thoughts on “Bułka z Jajkiem po Benedyktyńsku i Marchewką”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*