Chrupiąca Granola Kokosowo-Orzechowo-Cynamonowa

Nie wyobrażam sobie życia bez Granoli! Od czasu do czasu obowiązkowo ląduje w mojej śniadaniowej misce. Oczywiście w 100% domowa, bez cukru i innych sklepowych dodatków. Do tego odrobina mleka lub jogurtu i pełnowartościowy posiłek gotowy!

Chrupiąca Granola Kokosowo-Orzechowo-Cynamonowa

Oczywiście skład granoli można dowolnie modyfikować i chyba nie da się wyczerpać wszystkich kombinacji. Ja proponuję Wam dzisiaj Kokosowo-Orzechowo-Cynamonową Granolę, która jest doskonała!

Tę granolę można dosłownie wyjadać łyżką ze słoiczka, co w cale nie jest jej zaletą, bo kusi żeby ją podjadać 😀

Chrupiąca Granola Kokosowo-Orzechowo-Cynamonowa

Jest delikatnie słodka, ale jest to naturalna słodycz, dlatego na prawdę jest nieporównywalna ze sklepowymi granolami. Do tego dochodzi bardzo dobrze wyczuwalny kokosowo-orzechowy smak.

Chrupiąca Granola Kokosowo-Orzechowo-Cynamonowa

CHRUPIĄCA GRANOLA KOKOSOWO-ORZECHOWO-CYNAMONOWA

ilość: 4 porcje

Składniki:

płatki owsiane 1 szklanka

amarantus 15g

nerkowce 35g

wiórki kokosowe 45g

zmielone migdały 20g

cynamon 1 łyżeczka

masło kokosowe 55g

miód 25g

Wykonanie:

Nastawiamy piekarnik na 175 stopni. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce, a następnie wysypujemy na papier do pieczenia. Granolę pieczemy 10 minut, po czym mieszamy delikatnie i pieczemy kolejne 10 minut.

Po przestudzeniu przenosimy do pojemniczka próżniowego lub słoiczka. Podajemy z owocami i mlekiem lub innymi ulubionymi dodatkami.

 



8 thoughts on “Chrupiąca Granola Kokosowo-Orzechowo-Cynamonowa”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*