Chrupiąca Naturalnie Słodka Granola

GRANOLA – chrupiąca, szybka, bez cukru.

Tak, tak domowa granola z patelni to czasem szybki dodatek do moich smoothie. Słodzona daktylami, z orzechami i nasionami, w 100% naturalna. Smakuje absolutnie dooooskonale!

Chrupiąca Naturalnie Słodka Granola

Odkąd odkryłam, że można zrobić granolę na patelni życie stało się prostsze. Bardzo polecam spróbować, zwłaszcza jeśli lubicie takie chrupiące dodatki.

Chrupiąca Naturalnie Słodka Granola

1 porcja (ok. 265 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 2,50 zł

Składniki:

3-4 daktyle pokrojone drobno
1 łyżka nasion słonecznika (10 g)
20 g płatków owsianych
10 g pestek dyni
garść orzechów pekan
cynamon i sól do smaku

Wykonanie:

Patelnię skrapiamy olejem (opcjonalnie) a następnie wrzucamy wszystkie składniki i podsmażamy do zarumienienia. Podajemy jako dodatek do smoothie lub po prostu z roślinnym mlekiem.

Crunchy Naturally Sweet Granola

GRANOLA – crispy, fast, without sugar.

1 serving (265 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

3-4 dates
1 tablespoon of sunflower seeds (10 g)
20 g of oats
10 g of pumpkin seeds
a handful of pecan nuts
cinnamon and salt to taste

Instructions:

Fry all ingredients and until it is golden brown. Serve as an addition to smoothie or simply with plantbased milk.

 



>
Facebook