Ciasteczka Marchewkowe

Te delikatne i miękkie ciasteczka smakują jak ulubione ciasto marchewkowe, ale są idealne jako pełnowartościowe śniadanie lub przekąska. Jestem pewna, że się nie zawiedziecie! Znikają bardzo szybko…

Ciasteczka Marchewkowe

Ciasteczka Marchewkowe

(9 ciasteczek, 1 ma ok. 160 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+15 minut pieczenia)

koszt: ok. 70gr za 1 ciasteczko

Składniki:

3 starte średnie marchewki
70g startego jabłka
80g płatków owsianych
70g orzechów włoskich (rozdrobnionych)
50g rodzynek
95g mąki pszennej pełnoziarnistej
15g siemienia lnianego mielonego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej i imbiru
25g roztopionego oleju kokosowego
kilka kropel aromatu waniliowego

Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy dokładnie w miseczce. Wykładamy ciasteczka na papier pergaminowy i pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut.

Wstawiamy na minimum 30 minut do lodówki.

Carrot cookies

Delicate and soft cookies taste like your favorite carrot cake, but perfect as breakfast snack. I’m sure you won’t be disappointed! They disappear very quickly…

(9 cookies, 1 has 160 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+15 minutes of baking)

Ingredients:

3 grated medium carrots
70g of grated apple
80g of oats
70g of walnuts (crumbled)
50g of raisins
95g of whole wheat flour
15g of linseed ground
1 teaspoon of baking powder
1,5 teaspoons of cinnamon
a pinch of nutmeg and ginger
25 g of melted coconut oil
a few drops of vanilla flavor

Instructions:

Mix all ingredients thoroughly in a bowl. Put cookies on parchment paper and bake at 180 Celsius degrees for about 15 minutes.

Put in a refrigerator for minimum 30 minutes.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*