Cynamonowe ciasteczka z orzechami pekan

Cynamonowe ciasteczka z orzechami pekan – czyli proste proste, szybkie i poprawiające humor ciacha! Bez oleju i cukru, oczywiście wegańskie.

Cynamonowe ciasteczka z orzechami pekan

Cynamonowe ciasteczka z orzechami pekan

10 ciastek (1 ma ok. 90 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+10 minut pieczenia)

koszt: ok. 35 gr za 1 ciasteczko

Składniki:

80 g mąki pszennej
40 g erytrolu lub cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

1 łyżeczka cynamonu
70 g masła orzechowego
35 g orzechów pekan (+10 na wierzch)

Wykonanie:

Mąkę mieszamy ze słodzikiem, proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodajemy masło orzechowe (można trochę podgrzać w mikrofali, żeby było bardziej płynne) i zagniatamy.

Na koniec dodajemy pokruszone orzechy. Formujemy 10 kulek, które wykładamy na papier do pieczenia i dociskamy ręką. Na każde ciasteczko wykładamy jednego orzecha.

Pieczemy w 170 stopniach ok. 8-10 minut.

Cinnamon cookies with pecans

Cinnamon cookies with pecans – simple, quick and guilt free sweets!

10 cookies (1 has 90 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+10 minutes of baking)

Ingredients:

80 g of wheat flour
40 g of erytrol or sugar
1 teaspoon of baking powder
pinch of salt
70 g of peanut butter
35 g of pecans (+10 on top)

Instructions:

Mix the flour with sweetener, baking powder and salt. Then add peanut butter and knead.

Finally, add crushed nuts. Form 10 balls, put on baking paper and press with hand. Put one nut for each cookie.

Bake at 170 Celsius degrees for around 8-10 minutes.

 

 



>
Facebook