Cytrynowe biszkopciki

🍋 Piękny i idealny dzień na (wegańskie) cytrynowe biszkopciki! 🍋

Cytrynowe biszkopciki

2 sztuki (1 ma ok. 180 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut + 25 minut pieczenia

koszt: ok. 70 groszy

Składniki:

80 g mąki pszennej 
35 ml mleka roślinnego
10 g oleju
10 g erytrytolu lub cukru
łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
do podania gorzka czekolada i truskawki

Wykonanie:

Mleko mieszamy z olejem i sokiem z cytryny. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Odstawiamy na 10-15 minut, po czym ponownie wyrabiamy, formujemy ciasteczka i pieczemy w 160 stopniach ok. 20-25 minut.

Podajemy z gorzką czekoladą i truskawkami.

Lemon biscuits 

2 biscuits (1 has approx. 180 kcal) 

time of preparation: 15 minutes + 15 minutes of baking

Ingredients: 

80 g wheat flour
35 ml plantbased milk 
10 g oil
10 g erythritol or sugar 
spoon of lemon juice 
1 teaspoon baking powder 
pinch of salt
dark chocolate and strawberries for serving

Instructions: 

Mix milk with oil and lemon juice. Then add the remaining ingredients and knead the dough.

Let it rest for 10-15 minutes, then knead again, form cookies and bake at 160 Celsius degrees for about 20-25 minutes.

Serve with dark chocolate and strawberries.