Delikatne Bezglutenowe Ciasteczka z Pekanami i Czekoladą

Upiększam swój dzień tymi zdrowymi, wegańskimi ciasteczkami! Super łatwy, szybki przepis. Można pominąć gorzką czekoladę, ale ja nie mogłam się powstrzymać. Są bezglutenowe!

Delikatne Bezglutenowe Ciasteczka z Pekanami i Czekoladą

Delikatne Bezglutenowe Ciasteczka z

Pekanami i Czekoladą

10 ciasteczek (1 ma ok. 180 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 1 zł za ciasteczko

Składniki:

75 g migdałów (namoczonych przez noc)
25 g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka nasion chia
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
15 g roztopionego oleju kokosowego
2 łyżki masła orzechowego (35 g)
50 g cukru pudru
40 g syropu klonowego
25 g orzechów pekan
10 kostek gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Migdały obieramy ze skórki i blendujemy na gładką masę (marcepanową). Mieszamy z mąką ziemniaczaną, chia i pozostałymi składnikami.

Wykładamy ciasteczka na papier do pieczenia. Na każdym kładziemy kostkę czekolady. Pieczemy w 160 stopniach ok. 10 minut.

Delicate Gluten Free Cookies with
Pecans and Chocolate

Beautify your day with these healthy, vegan cookies!

10 cookies (1 has 180 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

75 g of almonds (soaked overnight)
25 g of potato starch
1 teaspoon of chia seeds
1/2 teaspoon baking powder
pinch of salt
15 g of melted coconut oil
2 tablespoons of peanut butter (35 g)
50 g of powdered sugar
40 g of maple syrup
25 g of pecan nuts
10 bars of dark chocolate

Instructions:

Pell almonds and blend for a smooth mass (like marzipan). Mix with potato flour, chia and other ingredients. Put cookies on baking paper.

Put one chocolate bar on each one. Bake at 160 Celsius degrees for about 10 minutes.