Duszone marchewki z imbirową oliwą

Duszone marchewki z imbirową oliwą, prażonymi nasionami słonecznika i świeżą natką pietruszki. Doskonały, wegański dodatek do obiadu!

Duszone marchewki z imbirową oliwą

Duszone marchewki z imbirową oliwą

ok. 800 kcal

czas przygotowania: ok. 10 minut (+25 minut gotowania)

koszt: ok. 4,80 zł

Składniki:

750 g marchewki
45 g oliwy
1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
30 g prażonych nasion słonecznika
natka pietruszki

Wykonanie:

Marchew kroimy w słupki i mieszamy z oliwą oraz imbirem. Podsmażamy ok. 2-3 minuty, a następnie dusimy (można dodać trochę wody) ok. 20 minut. Podajemy z prażonymi nasionami słonecznika i natką pietruszki.

Stewed carrots with ginger oil

Stewed carrots with ginger oil, roasted sunflower seeds and fresh parsley.

800 kcal

time of preparation: 10 minutes (+25 minutes of cooking)

Ingredients:

750 g carrots
45 g of olive oil
1/2 a teaspoon of ground ginger
30 g of roasted sunflower seeds
fresh parsley

Intructions:

Cut carrots into sticks and mix with olive oil and ginger. Fry for about 2-3 minutes, then stew (you can add some water) for about 20 minutes. Serve with roasted sunflower seeds and parsley.



>
Facebook