Dyniowy deser z kaki

Dzisiaj witam się zdrowym deserem z owocami kaki i dynią.

Dyniowy deser z kaki

Dyniowy deser z kaki

1 porcja (ok. 250 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 4.60 zł

Składniki:

100 g owoców kaki
100 g dyni
plaster imbiru
sok z 1/2 limonki
syrop klonowy, cukier lub erytrytol (ilość wg uznania)
odrobina wody (do zblendowania)
100 g jogurtu roślinnego
50 g mleczka kokosowego z puszki

Wykonanie:

Owoce, dynię, imbir, sok z limonki blendujemy z dodatkiem wody. Mleczko kokosowe blendujemy z jogurtem i z dodatkiem dowolnego słodzika (wg uznania).

Podajemy z ulubionymi ciasteczkami lub granolą.

Pumpkin dessert with persimmona

1 portion (approx. 250 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

100 g persimonna
100 g pumpkin
slice of ginger
juice from 1/2 of lime
maple, sugar or erythritol
a little bit of water
100 g plantbased yoghurt
50 g canned coconut milk

Instructions:

Blend fruits, pumpkin, ginger, lime juice with the addition of water. Blend the coconut milk with yogurt and any sweetener (sweeten in the way you like).

Serve with your favorite cookies or granola.