Fit Batoniki Brownie

Jaka powinna być idealna słodka przekąska? Na pewno przygotowana ze zdrowych i świeżych składników. Dlatego przygotowując desery na bazie czekolady korzystam z domowej, zrobionej bez zbędnego dodatku cukru. Ze względu na odstawienie cukru, totalnie odzwyczaiłam się od bardzo słodkich smaków, dlatego desery o umiarkowanej słodkości są dla mnie idealne. Kiedy przygotowuję wypieki to lubię gdy są delikatnie wilgotne, dlatego brownie to moje ulubione ciasto. Dzisiaj w wersji najprostszej z możliwych! Można powiedzieć, że jest minimalistyczne, ale nadal dobre. Fit Batoniki Brownie to istna czekoladowa rozkosz w każdym kęsie!

Batoniki Brownie

Te batoniki zdecydowanie nie są dla osób, które nie przepadają za ciężkimi ciastami, które swoją konsystencją przypominają zakalec (ja wręcz przeciwnie takie uwielbiam!). Jak się przekonacie prym wiedzie tu czekolada, kakao i jajka. Dodatek masła również jest, ale w zmniejszonej ilości, bo czekoladę zrobiłam na oleju kokosowym. Batoniki są banalnie proste w przygotowaniu. Oczywiście musicie się przygotować na to, że będą ciężkie i wilgotne, ale takie właśnie chcemy! W końcu mają wyjść batoniki najbardziej, najintensywniej czekoladowe!

Domowe Batoniki Brownie w 100% zaspokoją Waszą chęć na czekoladową, zdrową przekąskę. Można je zabrać do pracy lub delektować się nimi przy popołudniowej kawie.

Batoniki Brownie

Lubicie brownie i inne wypieki, które mają wilgotną ciężką strukturę? Jeżeli macie jakieś ciekawe przepisy na nie to podzielcie się w komentarzu, a ja z chęcią się im przyjrzę 😀 U mnie możecie znaleźć więcej takich przepisów klikając tutaj -> klik!

FIT BATONIKI BROWNIE

ilość: 4 porcje

Składniki:

masło 40g

domowa czekolada (lub kupiona gorzka czekolada) 85g

kakao 1 łyżeczka

ksylitol lub cukier 2 łyżki

jajka 2 sztuki

mąka 45g

Wykonanie:

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Masło i połamaną czekoladę roztapiamy razem w rondelku lub mikrofali. Czekoladową masę mieszamy z pozostałymi składnikami.

Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut. Po przestudzeniu wkładamy ciasto na 30 minut do zamrażarki, po czym kroimy na kawałki.

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz



>
Facebook