Focaccia

Cudowna, Wegańska Foccacia! Delikatna, tymiankowa, prosta i szybka!

Focaccia

Focaccia

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: 10 minut

koszt: ok. 1 zł za 1 porcję

Składniki:

170ml ciepłej wody
1/2 opakowania suchych drożdży
280g mąki pszennej
szczypta soli
3 łyżki oliwy
tymianek

Wykonanie:

Drożdże mieszamy z ciepłą wodą i dodajemy do mąki wymieszanej z solą. Zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy oliwę i ponownie zagniatamy.

Odstawiamy na ok. 30 minut. Rozwałkowujemy (ale nie za cienko). Palcami robimy wgłębienia. Posypujemy tymiankiem.

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni (najlepiej z kamieniem w środku). Pieczemy ok. 10 minut.

Focaccia

Delicious, Vegan Focaccia!

2 serving (1 has 600 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

170ml of warm water
1/2 of dry yeast package
280g of wheat flour
pinch of salt
3 tablespoons of oil
thyme

Instructions:

Mix the yeasts with warm water and add it to the flour mixed with salt. Knead the dough. At the end, add the oil and knead again.

Leave the dough for about 30 minutes. Roll out (but not too thin). Make few holes with fingers and sprinkle with thyme.

Adjust the oven to 200 Celsius degrees (preferably with a stone). Bake for about 10 minutes.