Gofry Owsiane z Orzechami Pekan

Gofry Owsiane z Orzechami Pekan! Wystarczy wszystko mocno zblendować – łatwizna! Do wykonania wręcz z zamkniętymi oczami (no dobra może lepiej nie). Kruche i delikatne zarazem. Prawdopodobnie masz już w kuchni wszystko, czego potrzeba aby je przygotować! Idealne na śniadanie lub szybki deser.

Gofry Owsiane z Orzechami Pekan

Gofry Owsiane z Orzechami Pekan

(3 porcje, 1 to ok. 300 kcal)

czas przygotowania: ok. 15  minut (+ 15 minut na odstawienie ciasta)

koszt: ok. 2,30 zł za 1 porcję

Składniki:

130g płatków owsianych
40g orzechów pekan
1 banan
225ml mleka roślinnego
1 łyżeczka octu cydrowego lub zwykłego
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki cynamonu
parę kropel ekstraktu waniliowego

Wykonanie:

Płatki owsiane i orzechy rozdrabniamy na mąkę. Dodajemy pozostałe składniki (w tym zagniecionego banana), mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.

Po tym czasie przygotowujemy gofry (lub placuszki, jeśli nie mamy gofrownicy). Podajemy z dżemem i kawałkami orzechów.

Oat waffles with pecans

Oat waffles with Pecans. Just mix all ingredients – easy! You can even make it with your eyes closed (well, maybe better not). Crunchy and delicate at the same time. You probably already have everything you need in the kitchen! Perfect for breakfast or a quick dessert.

(3 servings, 1 has 300 kcal)

time of preparations: 15  minutes (+ 15 minutes for mass to rest)

Ingredients:

130g of oatmeal
40g of pecan nuts
1 banana
225ml of vegetable milk
1 teaspoon of cider vinegar or plain vinegar
1/2 teaspoon of baking soda
1/2 a teaspoon of cinnamon
a few drops of vanilla extract

Instructions:

Mix oats and nuts (it should have a consistency of flour). Add the remaining ingredients (including a mushed banana), mix and leave for 10-15 minutes.

Then, prepare waffles (or pancakes if you don’t have a waffle maker). Serve with jam and pieces of nuts.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*