Grzybowe noodle

Taka porcja pikantnych, grzybowych noodli to jest właśnie to czego potrzebuję na początek tygodnia, żeby postawić się na nogi! Wegańskie, szybkie i przede wszystkim tak bardzo smaczne!

Grzybowe noodle

Grzybowe noodle

2 porcje (1 ma ok. 345 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+smażenie)

koszt: ok. 2,30 zł za porcję

Składniki:

2 opakowania zupek chińskich lub 200 g noodle
2 łyżki oleju
garść suszonych grzybów (namoczone wcześniej)
170 g kapusty pak choi
4 łyżki sosu sojowego
ulubiona mieszanka przypraw azjatyckich (imbir, chili, kolendra, kurkuma)
2-3 łyżki przecieru lub sosu pomidorowego (lub ketchupu)

Wykonanie:

Na oleju podsmażamy posiekaną kapustę. Dodajemy przyprawy, grzyby, sos sojowy, przecier i jeszcze chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy noodle (przygotowane wcześniej wg wskazówek na opakowaniu), mieszamy i podajemy.

Mushroom noodles

2 servings (1 has 345 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+frying)

Ingredients:

2 packs of Chinese soups or 200 g of noodles
2 tablespoons of oil
a handful of dried mushrooms (soaked before)
170 g of cabbage pak choi
4 tablespoons of soy sauce
favorite mix of Asian spices (ginger, chili, coriander, turmeric)
2-3 tablespoons of tomato sauce (or ketchup)

Wykonanie:

Fry the chopped pak choi with oil. Add spices, mushrooms, soy sauce, tomato sauce and fry for a while. Then add noodles (prepared earlier according to the instructions on the package).

Mix and serve.

 

 



>
Facebook