Jabłka + Rukola + Musztardowy Vinaigrette

Świeża, zielona Rukola + słodkie, chrupiące Jabłka + kremowa mozzarella + miodowe orzechy włoskie + prosty, domowy, Musztardowy Vinaigrette = najlepsza sałatka jesieni. Wszystkie te świeże składniki doskonale się komponują i tworzą sałatkę, która jest prawdziwym zwieńczeniem jesiennych smaków.

jablka

Uważam, że warto przyrządzać posiłki w domu. Nawet te najprostsze. Zamiast płacić pieniądze w budce, którą mijacie w drodze do pracy kupując sałatkę, warto zrobić ją w domu własnoręcznie z podstawowych składników. Nie z kupionym, gotowym sosem, ale własnym, przygotowanym w minutę.

jablka

Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na jabłka to kliknijcie tutaj 😉

Jabłka + Rukola + Musztardowy Vinaigrette

2 porcje (1 porcja to ok. 210 kcal)

Składniki:

rukola ok. 4 garści

jabłko 1 sztuka

mozzarella 20g

orzechy włoskie 10g

miód 5g

masło 5g

oliwa 20g

ocet balsamiczny 1 łyżka

musztarda 10g

sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Masło, miód i orzechy gotujemy w rondelku (ok. 30-45 sek). Składniki na vinaigrette (oliwa, ocet, musztarda, sól i pieprz) dokładnie mieszamy. Rukolę podajemy z jabłkami, serem, orzechami i sosem.

 

Zapisz



12 thoughts on “Jabłka + Rukola + Musztardowy Vinaigrette”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*