Jagodowo-Bananowe Smoothie Bowl

Nawet w środku zimy uwielbiam na śniadanie jeść smoothie bowl! Są pyszne, kremowe i smakują jak lody, tylko w o wiele zdrowszej wersji. Są idealne na śniadanie, bo stanowią świetne źródło błonnika i witamin prosto z owoców. A do tego można je przygotować bardzo szybko i prosto! Jagodowo-bananowe smoothie bowl podałam z mrożonymi truskawkami, rodzynkami i wiórkami kokosowymi.

Jagodowo-Bananowe Smoothie Bowl

Jagodowo-Bananowe Smoothie Bowl

1 porcja (ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 6,40 zł

Składniki:

banan

10 g masła orzechowego

125 ml mleka roślinnego

90 g mrożonych lub świeżych jagód

do podania:

1 banan

10 g wiórków kokosowych

65 g mrożonych lub świeżych truskawek

15 g rodzynek

Wykonanie:

Blendujemy składniki na smoothie i podajemy z dodatkami.

Berry-banana smoothie bowl

Even in the middle of the winter, I love eating smoothie bowls for breakfast!

1 serving (500 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

banana

10 g of peanut butter

125 ml of plantbased milk

90 g of frozen or fresh berries

for serving:

1 banana

10 g of coconut flakes

65 g of frozen or fresh strawberries

15 g of raisins

Instructions:

Blend all ingredients. Serve with toppings.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*