Kakaowe smoothie z awokado

Wegańska kuchnia chyba nigdy mi się nie znudzi! Moim stałym elementem w roślinnym menu jest smoothie na śniadanie. Dzisiaj znajdziecie w nim awokado! To boski dodatek! Nadaje całości kremowej konsystencji i jest prawdziwym superfood! Nie dość, że odpowiednio zwiększa pożywność naszego smoothie o zdrowe tłuszcze to pozwala się wchłonąć wielu witaminom.

Jeśli jeszcze nigdy nie dodawaliście go do słodkiego koktajlu to koniecznie musicie spróbować. W połączeniu z mlekiem roślinnym, kakao i bananami tworzy deser bez absolutnie żadnych wyrzutów sumienia.

Kakaowe smoothie z awokado

Kakaowe smoothie z awokado

1 porcja (ok. 450 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut

koszt: ok. 7,10 zł

Składniki:

300 ml mleka roślinnego
2 banany
1/2 awokado
1 łyżka nasion chia
1 łyżeczka kakao
1/2 łyżeczki cynamonu

Wykonanie:

Wszystko blendujemy i gotowe! Jeśli wolicie słodkie smaki możecie dosłodzić smoothie syropem klonowym, cukrem lub erytrolem.

Cocoa smoothie with avocado

1 serving (450 kcal)

time of preparation: 5 minutes

Ingredients:

300 ml of plantbased milk
2 bananas
1/2 of avocado
1 tablespoon of chia seeds
1 teaspoon of cocoa
1/2 a teaspoon of cinnamon

Instructions:

Blend all ingredients! If you prefer add some maple syrup, sugar or erytrol.