Kanapka z wegańską szynką czosnkową

Kiedy byłam dzieckiem, kanapka z szynką to było często wszystko czego potrzeba mi było do szczęścia. Może to zabrzmieć głupio, ale dzięki czosnkowej szynce od Bezmięsny Mięsny przypomniałam sobie czym jest taka chwila powrotu do smaków z dzieciństwa i poczucia wewnętrznej radości, a to tylko za sprawą jednej kanapki. Całkowicie roślinne, aromatyczne, „niemięsne” wędliny posmakowały mi i mojemu Mężowi. Świetna alternatywa dla mięsa i ciekawy dodatek do wielu dań. A w lodówce czeka jeszcze na mnie do wypróbowania m.in. kebeb, gyros, żeberka, peperoni… Już się nie mogę doczekać degustacji.
PS. Boczek już próbowałam i też rewelacja!
PS.2. Z kodem rabarbarowo15 macie 15% zniżki na zakupy w sklepie Bezmięsny Mięsny do wykorzystania do 6 sierpnia! Polecam!

Kanapka z wegańską szynką czosnkową

Kanapka z wegańską szynką czosnkową

2 porcje, 4 kanapki (1 ma ok. 215 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 3,40 zł za bułkę

Składniki:

ulubione bułki
4 łyżki jogurtu roślinnego
4-8 liści sałaty
opakowanie wegańskiej szynki czosnkowej 
8 grubych plastrów pomidora
1 pęczek cebuli dymki
6-8 oliwek

Wykonanie:

Bułki kroimy na pół i smarujemy jogurtem. Wykładamy sałatę, szynkę, pomidora, posiekaną cebulkę i szczypior, oliwki i przykrywamy drugą połową bułki. Gotowe!

Sandwich with vegan garlic ham

2 servings, 4 sandwiches (1 has 215 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

4 favorite buns
4 tablespoons of plantbased yoghurt
4-8 leaves of lettuce
packagie of vegan garlic ham (140 g)
8 thick slices of tomato
1 bunch of fresh onions with chives
6-8 olives

Instructions:

Cut the buns in half and spread with yogurt. Put lettuce, ham, tomato, chopped onion and chives, olives and cover with the other half of the bun.



>
Facebook