Kanapki z guacamole

Wiosenny, pożywny, świeży i pożywny przepis na kanapki z guacamole🥪🥑

Kanapki z guacamole

Kanapki z guacamole

2 porcja (1 ma ok. 310 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 7,50 zł za porcję

Składniki:

200 g miąższu z dojrzałego awokado
50 g drobno pokrojonej papryki czerwonej
10 g jogurtu roślinnego
pęczek szczypiorku i natki pietruszki drobno posiekanej
sok z 1/4 cytryny
po 1 łyżeczce oregano i bazylii
chili wg uznania
sól i pieprz do smaku
125 g pomidorków koktajlowych do podania
pieczywo do podania (2 bułki)
sałata do podania

Wykonanie:

Składniki na guacamole mieszamy dokładnie i odstawiamy (najlepiej na noc do lodówki).

Podajemy z pieczywem (można je wcześniej podpiec z oliwą), pomidorkami i sałatą.

Guacamole sandwiches

2 servings (1 has 310 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

200 g of ripe avocado pulp
50 g finely chopped red pepper
10 g plantbased yogurt
a bunch of chives and finely chopped parsley
juice from 1/4 of lemon
1 teaspoon of oregano and basil
chili to taste
salt and pepper to taste
125 g cherry tomatoes to serve
bread for serving
lettuce for serving

Instructions:

Mix the ingredientsfor guacamole and set aside (preferably overnight in the fridge).

Serve with bread (maybe toasts), tomatoes and lettuce.