Karmelowe szarlotkowe smoothie

Karmelowe szarlotkowe smoothie – bo czekam na wiosnę i potrzebuję deseru!

Karmelowe szarlotkowe smoothie

Karmelowe szarlotkowe smoothie

1 porcja (ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+gotowanie kaszy)

koszt: ok. 2,60 zł

Składniki:

50 g kaszy gryczanej
garść nerkowców
banan
1/2 jabłka
2 łyżki mleka roślinnego
80 ml wody
1 daktyl
1 łyżeczka masła orzechowego
1/3 łyżeczki cynamony
szczypta soli
(opcjonalnie syrop klonowy do posłodzenia)
kulki:
garść orzechów pekan
50 g kaszy gryczanej
1 daktyl
1/3 łyżeczki cynamonu
(opcjonalnie syrop klonowy do posłodzenia)

Wykonanie:

Gotujemy 100 g kaszy gryczanej. Połowę blendujemy ze składnikami na smoothie. Drugą ze składnikami na kulki, które formujemy w kuleczki po zblendowaniu.

Smoothie podajemy z kulkami i polane syropem klonowym.

Caramel apple pie smoothie

1 serving (500 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+ boiling)

Ingredients:

50 g of buckwheat
a handful of cashews
banana
1/2 of apple
2 tablespoons of plantbased milk
80 ml of water
1 date
1 teaspoon of peanut butter
1/3 teaspoon cinnamon
pinch of salt
(optional maple syrup)
balls:
a handful of pecan nuts
50 g of buckwheat
1 date
1/3 teaspoon of cinnamon
(optional maple syrup)

Intructons:

Cook 100 g of buckwheat. Blend half of it with the ingredients for smoothie. The second part blend with the ingredients for balls.

Serve smoothie with balls and topped with maple syrup.

 



>
Facebook