Kaszotto z botwinką

Botwinka – kiedyś nie lubiłam, teraz uwielbiam! Chyba do niektórych smaków trzeba dorosnąć.

Kaszotto z botwinką

Kaszotto z botwinką

2 porcje (1 ma ok. 480 kcal)

czas przygotowania: 5 minut (+ ok. 30 minut gotowania)

koszt: ok. 6.80 zł za porcję

Składniki:

2 łyżki oliwy
1 cebula
1 por
250 g pieczarek
1 łyżeczka ziół prowansalskich
45 ml białego wina
1 pęczek botwinki
200 g kaszy bulgur
500 ml bulionu warzywnego

Wykonanie:

Na oliwie smażymy cebulę do zeszklenia. Dodajemy posiekany por, pieczarki, zioła i smażymy do momentu aż wyparuje cała woda z pieczarek.

Zalewamy winem i redukujemy. Dodajemy kaszę, botwinkę, bulion i gotujemy do momentu , aż kasza wchłonie całą wodę.

Bulgur with beetroot

2 servings (1 has 480 kcal)

time of preparation: 5 minutes (+ 30 minutes of cooking)

Ingredients:

2 tablespoons of oil
1 onion
1 lekk
250 g of mushrooms
1 teaspoon of dired herbs
45 ml of white wine
1 bunch of young beetroots
200 g of bulgur groats
500 ml of vegetable broth

Instructions:

Fry the onion with oil for 3 minutes. Add the chopped leek, mushrooms, herbs and fry until water evaporates from the mushrooms.

Pour wine and reduce. Add the bulgur, beetroots, broth and cook until the groat absorbs all the water.

 

 

 



>
Facebook