Kaszotto z szparagami

Pyszotto, czyli kaszotto z szparagami! Pomysł na szybki i sycący obiad.

Kaszotto z szparagami

Kaszotto z szparagami

3 porcje (1 ma ok. 485 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut (+ ok. 30 minut gotowania)

koszt: ok. 5.25 zł za porcję

Składniki:

3 łyżki oliwy
1 cebula
1 por
500 g pieczarek
140 g kapusty pekińskiej
45 g sosu sojowego
40 ml wina białego (opcjonalnie)
600 ml bulionu warzywnego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
300 g kaszy bulgur
250 g szparagów
szczypiorek do podania

Wykonanie:

Na oliwie podsmażamy cebulę do zeszklenia. Następnie dodajemy por, pieczarki, zioła i smażymy do wyparowania wody z warzyw. Następnie zalewamy winem, sosem sojowym i redukujemy.

Dodajemy kaszę, szparagi, bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie całą wodę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z szczypiorkiem.

Bulgur with asparagus

3 servings (1 has 485 kcal)

time of preparation: 5 minutes (+ 30 minutes of cooking)

Ingredients:

3 tablespoons of oil
1 onion
1 leek
500 g of mushrooms
140 g of cabbage
45 g of soy sauce
40 ml of white wine (optional)
600 ml of vegetable broth
1 teaspoon of Provencal herbs
300 g of bulgur groats
250 g of asparagus
chives for serving

Instructions:

Fry the onion with olive oil. Then add leek, mushrooms, herbs and fry until water evaporates from vegetables. Then pour wine, soy sauce and reduce.

Add the groats, asparagus, broth and cook until groats absorb all the water. Season with salt and pepper. Serve with chives.

 



>
Facebook