Kotlety z brokuła

Kto się skusi na kotlety brokułowe?

Kotlety z brokuła

Kotlety z brokuła

2 porcje (1 ma ok. 365 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+ 10 minut smażenia)

koszt: ok. 5,10 zł za porcję

Składniki:

1 główka brokuła
50 g jogurtu roślinnego
20 g bułki tartej (+ więcej do obtoczenia)
1 łyżeczka wiórków kokosowych
szczypiorek
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
do podania:
400 g ugotowanych ziemniaków
koperek
pomidor i marchewka z groszkiem

Wykonanie:

Składniki na kotlety blendujemy. Łyżką przenosimy do bułki tartej i formujemy kotleciki. Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami, koperkiem i warzywami.

Broccoli cutlets

2 servings (1 has 365 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+ 10 minutes of frying)

Ingredients:

1 head of broccoli
50 g plantbased yogurt
20 g breadcrumbs (+ more for coating)
1 teaspoon of coconut flakes
chive
1 clove of garlic
frying oil
for servings:
400 g boiled potatoes
dill
tomato and carrot with peas

Instructions:

Blend ingredients for the cutlets. Using a spoon, transfer to breadcrumbs and form chops. Fry in deep, hot oil. Serve with potatoes, dill and vegetables.