Krem czekoladowo-orzechowo-bananowy

Czekolada i masło orzechowe – doskonałe połączenie! Jeżeli chodzi o „słodycze” to uwielbiam masło orzechowe i czekoladę. To moja słabość! Co prawda nie podjadam, ale lubię dodawać je w szczególności do śniadań. I połączenie tych dwóch moich ulubionych składników jest ideałem. A z dodatkiem słodkich bananów to deser idealny. I to deser na śniadanie.

Jeszcze raz to powtórzę, ale ten bananowy krem jest świetny. I nie dość, że można go przygotować bardzo szybko to jeszcze nie wymaga żadnego dosładzania, bo jest naturalnie słodki.

Krem czekoladowo-orzechowo-bananowy

Na bazie tego przepisu możecie zrobić również lody, bo wystarczy, że użyjecie zmrożonych bananów i czekoladowo-orzechowe lody gotowe!

Wystarczy blender, miseczka, a później ulubione dodatki (czekolada, migdały). Pozostaje już tylko delektować się doskonałym smakiem.

Krem czekoladowo-orzechowo-bananowy

1 porcja (ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut

koszt: ok. 2,90 zł

Składniki:

3 banany

3 łyżeczki kakao

1 łyżka masła orzechowego

2 łyżki mleka sojowego i wody

1 łyżka płatków zbożowych

orzechy i czekolada do podania

Wykonanie:

Wszystkie składniki bledujemy na gładki krem. Podajemy z ulubionymi dodatkami (czekolada, orzechy).

Chocolate-peanut-banana cream

Chocolate-peanut-banana cream is great. And not only that it can be prepared very quickly and it’s naturally sweet.

1 serving (600 kcal)

time of preparation: 5 minutes

Ingredients:

3 bananas

3 teaspoons of cocoa powder

1 tablespoon of peanut butter

2 tablespoons of soya milk and water

1 tablespoons oats

nuts and chocolate for serving

Instructions:

Blend all ingredients for a smooth cream. Serve with your favorite toppings (chocolate, nuts).