Krem czekoladowo-orzechowo-bananowy

Czekolada i masło orzechowe – doskonałe połączenie! Jeżeli chodzi o „słodycze” to uwielbiam masło orzechowe i czekoladę. To moja słabość! Co prawda nie podjadam, ale lubię dodawać je w szczególności do śniadań. I połączenie tych dwóch moich ulubionych składników jest ideałem. A z dodatkiem słodkich bananów to deser idealny. I to deser na śniadanie.

Jeszcze raz to powtórzę, ale ten bananowy krem jest świetny. I nie dość, że można go przygotować bardzo szybko to jeszcze nie wymaga żadnego dosładzania, bo jest naturalnie słodki.

Krem czekoladowo-orzechowo-bananowy

Na bazie tego przepisu możecie zrobić również lody, bo wystarczy, że użyjecie zmrożonych bananów i czekoladowo-orzechowe lody gotowe!

Wystarczy blender, miseczka, a później ulubione dodatki (czekolada, migdały). Pozostaje już tylko delektować się doskonałym smakiem.

Krem czekoladowo-orzechowo-bananowy

1 porcja (ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut

koszt: ok. 2,90 zł

Składniki:

3 banany

3 łyżeczki kakao

1 łyżka masła orzechowego

2 łyżki mleka sojowego i wody

1 łyżka płatków zbożowych

orzechy i czekolada do podania

Wykonanie:

Wszystkie składniki bledujemy na gładki krem. Podajemy z ulubionymi dodatkami (czekolada, orzechy).

Chocolate-peanut-banana cream

Chocolate-peanut-banana cream is great. And not only that it can be prepared very quickly and it’s naturally sweet.

1 serving (600 kcal)

time of preparation: 5 minutes

Ingredients:

3 bananas

3 teaspoons of cocoa powder

1 tablespoon of peanut butter

2 tablespoons of soya milk and water

1 tablespoons oats

nuts and chocolate for serving

Instructions:

Blend all ingredients for a smooth cream. Serve with your favorite toppings (chocolate, nuts).



  • Jeszcze nie próbowałam połączenia masła orzechowego z kakao i jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić:)

  • My za to podjadamy xD Taki krem to jest to co wręcz uwielbiamy 😀

  • No to ja się piszę na taki krem <3 genialne połączenie 🙂

  • Mniami, raz czy dwa przygotowywałam w podobnej wersji dla dzieci. Trzeba byłoby wrócić do tego przepisu 😉

  • Gosia czy taki krem nada się do np. tortu? Bardzo mi się podoba przepis 🙂

    • Genialny pomysł! Myślę, że jak najbardziej by się nadał, ale zastanawiam się czy nie trzeba by było dodać do niego trochę oleju kokosowego (lub masła w wersji niewegańskiej), aby ładnie stężał w lodówce 😉

      • Dzięki! Przepis już zapisałam, także będę myśleć 🙂

  • Pięknie wygląda i pewnie tez tak smakuje 🙂

  • Gabrysia Denisiuk

    Wygląda pysznie, ale jak ci sie udaje zjeść trzy banany na raz? Nie zamulają ;)?

    • Nieee jak są zmiksowane to wcale się nie odczuwa tego, że były aż trzy 😀

      • Gabrysia Denisiuk

        No to może faktycznie spróbuje 😉
        Prowadzisz bardzo ciekawego bloga oraz kanał na Youtube. Lubie oglądać twoje filmy, bo zawsze można sie czegoś dodatkowego dowiedzieć 🙂