Idealny, kremowy sos do frytek, sałatki lub makaronu!! Oczywiście roślinny i zdrowy.
Kremowy Pomidorowy Sos
ok. 300 kcal
czas przygotowania: ok. 5 minut (+15 minut gotowania)
koszt: ok. 4,60 zł
Składniki:
1 opakowanie przecieru pomidorowego lub passaty (ok. 400g)
300g świeżych pomidorów (bez skórki, poza sezonem więcej przecieru pomidorowego)
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
25g namoczonych przez noc nerkowców
chili, sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Pomidory i czosnek kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku i gotujemy ok. 15 minut. Blendujemy na gładką masę i odstawiamy do ostudzenia.
Creamy Tomato Sauce
Perfect, creamy sauce for French fries, salads or pasta!! Of course, plantbased and healthy.
300 kcal
time of preparation: 5 minutes (+15 minutes of cooking)
Ingredients:
1 pack of tomato puree or passata (about 400g)
300g fresh tomatoes (without peel)
2 cloves of garlic
1 tablespoon of olive oil
25g of cashews soaked overnight
chili, salt, pepper to taste
Instructions:
Cut the tomatoes and garlic into cubes. Place all ingredients in a pot and cook for about 15 minutes. Blend on a smooth mass and set aside to cool.
Najnowsze komentarze