Kukurydziana zupa krem

Nowy przepis na kremową zupę kukurydzianą!

Jest super sycąca, pełna warzyw i smakuje napraaaawdę dobrze. Łatwa do przygotowania, wystarczy tylko jeden garnek i chwila czasu.

Kukurydziana zupa krem

Pizza, pieczywo, makarony to moje ulubione comfort food. Ale nic nie zastąpi dobrej ZUPY. Tym bardziej w towarzystwie chrupiącej kromki chleba. Od czasu do czasu zupa po prostu musi wylądować na moim stole.

Mam nadzieję, że ten kukurydziany krem Wam posmakuje!

Kukurydziana zupa krem

2 porcje (1 ma ok. 355 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+25 minut gotowania)

koszt: ok. 4,30 zł za 1 porcję

Składniki:

1 cebula
1/2 papryka czerwonej
1 cukinia
170 g ziemniaków
230 g kukurydzy
190 ml mleka roślinnego
190 ml bulionu warzywnego
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki wędzonej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
chili wg uznania
parę łyżek mąki pszennej
pół szklanki wody
80 g fasoli czerwonej
natka pietruszki i szczypiorek

Wykonanie:

Wrzucamy na odrobinę oleju (w garnku) posiekaną cebulę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, obraną cukinię, ziemniaki i kukurydzę. Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy bulionem, mlekiem, dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 20 minut.

Po tym czasie blendujemy. Następnie dodajemy parę łyżek mąki, wodę, dokładnie mieszamy i ponownie zagotowujemy. Podajemy z fasolą czerwoną, pietruszką i szczypiorkiem.

Corn cream soup

2 servings (1 has 355 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+ 25 minutes of cooking)

Ingredients:

1 onion
1/2 of red pepper
1 zucchini
170 g of potatoes
230 g canned corn
190 ml of plantbased milk
190 ml vegetable broth
salt and pepper to taste
1 teaspoon of smoked pepper
1 teaspoon of granulated garlic
chili at the discretion
a few tablespoons of wheat flour
half a glass of water
80 g of red beans
parsley and chives

Instructions:

Put some chopped onions in a pot and fry for a while. Then add the chopped paprika, peeled zucchini, potatoes and corn. Fry for a moment and then pour broth, milk, add spices and cook for about 20 minutes.

After this time, blend the soup. Then add a few tablespoons of flour, water, mix thoroughly and boil again. Serve with red beans, parsley and chives.

 



>
Facebook