Makaron kokardki z kaszą jaglaną i sosem jogurtowym

Szybki, idealny obiadek na każdy dzień 💁‍ Makaron kokardki z kaszą jaglaną, sosem jogurtowym i pomidorkami 😉👌

Makaron kokardki z kaszą jaglaną i sosem jogurtowym

2 porcja (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ 10 minut gotowania)

koszt: ok. 4.40 zł za porcję

Składniki:

150 g makaronu kokardki
125 g jogurtu roślinnego
ok. 100 g ugotowanej kaszy jaglanej 
1 cebula
25 g oliwy 
15 g nerkowców
2 ząbki czosnku
parę łyżek wody po gotowaniu makaronu
1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie)
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
garść pomidorków koktajlowych

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy cebulę do zeszklenia (ok. 5 minut).

Następnie dodajemy kaszę, jogurt, nerkowce i chwilę smażymy. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i podajemy.

Pasta with millet and yogurt sauce

2 servings (1 has about 600 kcal) 

time of preparation: 10 minutes (+10 minutes of cooking)

Ingredients: 

150 g pasta 
125 g plantbased yogurt
approx. 100 g of cooked millet
1 onion 
25 g of oil
15 g cashews 
2 garlic cloves
a few tablespoons of water from cooking the pasta
1 tablespoon of yeast flakes (optional)
parsley
salt and pepper to taste
a handful of cherry tomatoes

Instructions: 

Cook the pasta according to the instructions on the packaging. Fry the onion in olive oil (about 5 minutes).

Then add millet, yogurt, cashews and fry for a while. Add all other ingredients and serve.