Makaron z batatami

Pomyślcie z kim zjedlibyście dzisiaj taki szybki obiad lub kolację 😍🥂

Makaron z batatami

Makaron z batatami

2 porcje (1 ma ok. 370 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut + 10 minut gotowania

koszt: ok .3.20 zł za porcję

Składniki:

200 g batata (ugotowanego lub upieczonego)
200 g makaronu spaghetti
125 g jogurtu kokosowego
10 g oliwy
5 g oleju kokosowego lub oliwy
1 łyżeczka oregano
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
opcjonalnie łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na oleju kokosowym podsmażamy chwilę czosnek.

Po lekkim zarumienieniu dodajemy pokrojone w kostkę bataty i oregano. Po ok. 5 minutach dodajemy makaron.

Mieszamy z jogurtem, łyżką wody po gotowaniu makaronu oraz pozostałe składniki.

Pasta with sweet potatoes

2 portions (1 has approx. 370 kcal)

time of preparation: 10 minutes + 10 minutes of cooking

Ingredients:

200 g sweet potato (cooked or baked)
200 g spaghetti pasta
125 g coconut yogurt
10 g olive oil
5 g coconut oil or olive oil
1 teaspoon of oregano
2 cloves of garlic
parsley
optional a spoonful of inactive yeast flakes
salt and pepper to taste

Instructions:

Cook pasta according to the instructions on the package. Fry the garlic for a while in coconut oil.

After lightly browning, add the diced sweet potatoes and oregano. After approx. 5 minutes, add the pasta.

Mix with yoghurt, a spoonful of water after cooking pasta and other ingredients.