Makaron z dynią w sosie jogurtowym

A dzisiaj szybciutko polecam PYSZNY makaron z dynią i sosem jogurtowym 😍

Makaron z dynią w sosie jogurtowym

Makaron z dynią w sosie jogurtowym

2 porcje (1 ma ok. 310 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 3.40 zł za porcję

Składniki:

200 g ulubionego makaronu
200 g dyni (gotowanej lub pieczonej)
150 g jogurtu roślinnego
łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę dynię z posiekanym drobno czosnkiem.

Kiedy warzywa się zarumienią dodajemy makaron. Mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku i podajemy ze świeżą natką pietruszki.

Pasta with pumpkin in yoghurt sauce

2 servings (1 has approx. 310 kcal)

time od preparation: 10 minutes

Ingredients:

200 g your favorite pasta
200 g pumpkin (boiled or baked)
150 g plantbased yogurt
spoon of olive oil
2 cloves of garlic
a handful of parsley
salt and pepper to taste

Instructions:

Cook the pasta according to the instructions on the package. Fry the diced pumpkin with finely chopped garlic and onion.

When the vegetables turn golden, add the pasta. Stir with yoghurt, season to taste and serve with fresh parsley.