Makaron z Pastą Pomidorową, czyli szybka włoska uczta

Środek jesieni to idealna pora na przypomnienie sobie smaków lata i włoskich potraw, które mi zawsze się się z nim kojarzą. Mam dla Was przepis na szybką włoską ucztę, czyli Makaron z Pastą Pomidorową.

Makaron z sosem to popisowe danie każdego studenta, zwłaszcza jeżeli sos jest już gotowy w słoiku. Pasta z suszonymi pomidorami i żurawiną od Zdrowe Pola to jednak zdecydowanie zupełnie inny wymiar smaku i przede wszystkim składu! Bo nie ma w niej nic, czego sama nie miałabym w kuchni, a to w takich produktach cenię sobie najbardziej.

Makaron z Pastą Pomidorową, czyli szybka włoska uczta

Jeżeli zastanawiacie się co zjeść szybko po powrocie z pracy, to mogę Wam polecić zakup takiej pasty i trzymanie jej w szafce na właśnie taką sytuację awaryjną.

Ja dorzuciłam do całości świeże dodatki, groszek i pomidorki, które doskonale się komponują z pastą i wprowadzają do dania orzeźwiający smak. Świetnie też sprawdzą się kiełki.

Makaron z Pastą Pomidorową, czyli szybka włoska uczta

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut (+ gotowanie makaronu)

koszt: ok. 3,80 zł za porcję

Składniki:

200g ulubionego makaronu (pełnoziarnistego)

1 opakowanie pasty pomidorowej z żurawiną

1 łyżka płatków drożdżowych

świeży groszek, pomidorki, kiełki do podania

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie mieszamy z pastą i podajemy z płatkami drożdżowymi, groszkiem, pomidorkami i kiełkami.

Tomato pasta – quick Italian feast

Recipe for a quick Italian feast – Tomato Pasta.

2servings (1 has 600 kcal)

time of preparation: 5 minut (+ pasta preparation)

Ingredients:

200g of your favorite pasta (wholegrain)

1 bar of tomato paste with cranberry

1 tablespoon of yeast flakes

fresh peas, tomatoes, sprouts for serving

Instructions:

Cook noodles according to the instructions on the packaging. Then mix with the paste and serve with yeast flakes, peas, tomatoes and sprouts.



>
Facebook