Makaron z wegańskim pepperoni

Szukacie szybkiego obiadu? Zapraszam na  makaron z wegańskim pepperoni od Bezmięsny Mięsny 🙂
 Makaron z wegańskim pepperoni

Makaron z wegańskim pepperoni

2 porcje (1 ma ok. 560 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+gotowanie makaronu)
koszt: ok. 6 zł za porcję

Składniki:

150 g ulubionego makaronu
4 łyżki oliwy z pomidorów suszonych
2 ząbki czosnku
15 g suszonych pomidorów
60 g szpinaku
cukinia
1 opakowanie bezmięsnego pepperoni
1 łyżeczka bazylii
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy chwilę czosnek, pomidory i szpinak, a następnie dodajemy pokrojoną dowolnie cukinię i dusimy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy pepperoni, przyprawy i podajemy z makaronem.

Pasta with vegan pepperoni

2 servings (1 has 560 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+cooking pasta)

Ingredients:

150 g of your favorite pasta
4 tablespoons of dried tomato oil
2 garlic cloves
15 g dried tomatoes
60 g spinach
courgette
1 pack of meatless pepperoni
1 teaspoon basil
salt and pepper to taste

Instructions:

Cook pasta according to the instructions on the packaging. Fry garlic, tomatoes and spinach in olive oil for a while, then add chopped zucchini and stew for about 10 minutes. Finally, add pepperoni, spices and serve with pasta.