Meksykańska Miseczka z Fasolą i Kukurydzą

Dzisiejsza szamka, czyli miseczka z fasolą, kukurydzą kremowym awokado. Jak można jej odmówić? Jest taaaak dobre! Można za jednym zamachem przygotować nawet na parę dni, do pracy, do szkoły. Gdzie tylko sobie życzycie.

Meksykańska Miseczka z Fasolą i Kukurydzą

Meksykańska Miseczka z Fasolą i Kukurydzą

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 20 minut

koszt: ok. 6 zł za porcję

Składniki:

130g kukurydzy
1 łyżka oliwy
szczypta kminku mielonego
sól i pieprz do smaku
255g fasoli czerwonej
szczypiorek
salsa:
awokado
sok z 1/4 cytryny
2 łyżki ketchupu
natka pietruszki
sól i chili do smaku
150g makaronu

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę mieszamy z oliwą, przyprawami i fasolą. Podsmażamy chwilę.

Awokado kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami na salsę. Ugotowany makaron mieszamy z fasolką i sosem.

Gotowe!

Mexican bowl with Beans and Corn

Colorfull bowl with beans, corn and creamy avocado.

2 serving (1 has 600 kcal)

time of preparation: 20 minutes

Ingredients:

130g of corn
1 tablespoon of oil
a pinch of ground cumin
salt and pepper to taste
255g of red beans
chives
salsa:
avocado
juice from 1/4 of lemon
2 tablespoons of ketchup
parsley
salt and chili to taste
150g of pasta

Instructions:

Cook pasta according to the instructions on the packaging. Mix the corn with oil, spices and beans. Fry for a moment.

Cut the avocado into cubes and mix with the remaining ingredients for salsa. Mix the cooked pasta with beans and sauce.

 

 

 

 



1 thought on “Meksykańska Miseczka z Fasolą i Kukurydzą”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*