Mini babeczki dyniowe z cynamonem

Mini babeczki dyniowe z cynamonem 🍪🧁 – bez dodatkowych cukrów, z dyniowym pure👌! Do tego w 100% roślinne🌱! Nie da się zatrzymać na jednej 😉

Mini babeczki dyniowe z cynamonem

Mini babeczki dyniowe z cynamonem

1 porcja (ok. 370 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+15 minut pieczenia)

koszt: ok. 1.20 zł

Składniki:

75 g mąki pszennej
60 g pure z dyni
35 ml mleka roślinnego
10 g erytrytolu lub cukru
10 g oleju roślinnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej lub garam masala
parę kropel aromatu waniliowego opcjonalnie
cynamon zmieszany z erytrytolem lub cukrem do obtoczenia

Wykonanie:

Pure mieszamy z olejem i mlekiem. Następnie dodajemy pozostałe składniki na ciasto i dokładnie mieszamy.

Wykładamy do foremek na babeczki i pieczemy ok. 10-15 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).

Po wyjęciu i ostudzeniu (ok. 15 minut). Obtaczamy w cynamonie.

Mini pumpkin muffins with cinnamon

1 serving (370 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+15 minutes of baking)

Ingredients:

75 g wheat flour
60 g pumpkin puree
35 ml plantbased milk
10 g erythritol or sugar
10 g of vegetable oil
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon gingerbread spice or garam masala
a few drops of vanilla aroma optional
cinnamon mixed with erythritol or sugar to coat

Instructions:

Mix pure with oil and milk. Then add the remaining ingredients for the dough and mix thoroughly.

Lay out into cupcake molds and bake for about 10-15 minutes at 180 Celsius degrees.

After removing and cooling (approx. 15 minutes) coat in cinnamon.