Musli z Truskawkami i Migdałami

Od czasu do czasu w mojej śniadaniowej misce ląduje jakieś nowe Musli. Dzisiaj przyszła pora na Truskawki, Migdały, Olej kokosowy. Oczywiście podaję je z jogurtem (lub maślanką, do której niedawno się przekonałam) i z porcją świeżych owoców na wierzchu. Truskawki w tym musli dodają całości fajnej słodyczy, orzeźwiającego smaku i witamin.

musli z truskawkami

To bardzo proste w przygotowaniu musli jest gotowe w 25 minuty (wliczając w to 20 minut pracy piekarnika 🙂 Wystarczy połączyć składniki i podpiec w piekarniku (zapach niesamowity!). Takie musli doskonale nadaje się na śniadanie lub przekąskę do pracy. Zazwyczaj przygotowuję je wieczorem, tak aby rano móc już tylko zalać jogurtem i cieszyć się smakiem.

musli z truskawkami

MUSLI Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI

ilość: 3 porcje

Składniki:

płatki owsiane 150g

komosa ryżowa 1.5 łyżki

olej 2.5 łyżki

miód 2 łyżki

cynamon 1/3 łyżeczki

truskawki świeże lub mrożone 65g

migdały 15g

wiórki kokosowe 2 łyżki

truskawki świeże do podania

Wykonanie:

Nastawiamy piekarnik na 165 stopni. Mieszamy dokładnie składniki w miseczce (prócz 3 ostatnich) i wykładamy na papier do pieczenia. Pieczemy musli 10 minut, po czy dokładamy migdały, mieszamy i znów pieczemy 10 minut.

Po wyjęciu z piekarnika łączymy z wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane musli podajemy ze świeżymi owocami i jogurtem lub maślanką.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz