O mnie

Dzień dobry!

Bardzo się cieszę, że tu jesteś. Niezależnie od tego czy jesteś wielkim fanem gotowania i spędzania czasu na wymyślaniu nowych kuchennych rewolucji, czy właśnie trafiłeś tu przypadkiem, żeby sprawdzić jakiś roślinny przepis, mam nadzieję że znajdziesz tutaj to czego szukasz!

Jeśli tylko chcesz zostać ze mną na dłużej to zapraszam na mój Instagram i Facebook, gdzie na bieżąco zasypuję moich obserwatorów nowymi inspiracjami na codzienne dania.

Ciasto drożdżowe z jagodami

Przepisy!

Wszystkie moje przepisy przygotowuję z podstawowych, łatwo dostępnych składników. Jeśli liczą się dla Was czas i pieniądze to wskakujcie do sekcji:

Tanie gotowanie

i Szybkie gotowanie.

Jeśli nie masz wyszukanych składników, drogiego sprzętu lub godzin na gotowanie posiłków każdej nocy, jesteś we właściwym miejscu. Mamy nadzieję, że mój blog to przydatne źródło informacji dla osób kochających pyszne, proste jedzenie.

Staram się publikować przepisy praktycznie codziennie, więc inspiracji na pewno Ci nie zabraknie!

Wszystkie przepisy na blogu są wegańskie, ale oczywiście to nie znaczy, że są przeznaczone wyłącznie dla wegan. Każdy znajdzie tutaj swoje smaki.

W moich przepisach uwzględniam koszt produktów, ale pamiętaj że jest to koszt konkretnej ilości podanej w przepisie i nie uwzględnia ceny przypraw.

#RoślinnieJemy!

Dzielę się pomysłami na śniadania, przekąski, obiady i desery w wersji wegańskiej. Znajdziecie również sekcję Kuchnia Polska Wegańska dla smakoszy naszych rdzennych smaków – koniecznie musicie tam zajrzeć, jeśli szukacie tradycyjnych potraw w nowym wydaniu.

Pieczone tofu z figami w cieście

Mój e-BOOK!

Jeśli jeszcze Wam mało to polecam mojego ebooka Jak zdrowo i oszczędnie planować jadłospis wegański. Znajdziesz w nim:

  • Jak planować posiłki? – tego dowiesz się z obszernego rozdziału otwierającego ebooka
  • Aż 70 przepisów na tanie wegańskie posiłki – śniadania, obiady i desery
  • Bonus: 7-dniowy jadłospis z przepisów z ebooka – dzięki niemu zobaczysz, jak planowanie posiłków wygląda w praktyce

Wegańskie ciasto z rabarbarem

Kim jestem?!

Mam na imię Gosia i na co dzień pracuję w laboratorium badawczo-rozwojowym, a w domu buszuję w kuchni i tworzę nowe roślinne przepisy, którymi dzielę się z Wami.

Uważam, że jedzenie jest niesamowicie istotnym elementem naszego życia. Powinno sprawiać nam przyjemność i dawać satysfakcję. Zauważyłam, że spożywając pełnowartościowe jedzenie i świadomie wybierając produkty, które wkładamy do naszego koszyka możemy uszczęśliwić nie tylko siebie, ale również świat wokół nas. Wychowałam się na tradycyjnej kuchni polskiej i nie chcę z niej rezygnować, dlatego staram się aby przepisy, które tworzę dawały mi przyjemność z jedzenia, a jednocześnie by odpowiadały moim przekonaniom. Nie ważne czy jesteś wegetarianinem, weganinem czy nie, mam nadzieję że znajdziesz na moim blogu inspirację do tworzenia nowych potraw. Staram się, aby moje przepisy pasowały każdemu!

Zaglądajcie, czytajcie, oglądajcie i przede wszystkim korzystajcie!

Jeżeli macie pytania to piszcie śmiało na adres: kontakt@rabarbarowo.pl

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz