Zacznij tutaj

…to wszystko miało wyglądać zupełnie inaczej! Parę lat prowadziłam bloga kulinarnego, na którym dzieliłam się przepisami. Ale pewnego dnia doszłam do wniosku, że dopracowywanie do perfekcji przepisów to coś co uwielbiam. Rozkładam na czynniki pierwsze procesy i liczę proporcje. Z zawodu jestem farmaceutą i na co dzień pracuję w laboratorium badawczym i może stąd moja miłość do badania każdej z rzeczy, z którą mam do czynienia.


Jedzenie od zawsze było ważną częścią mojego życia, ale dopiero od niedawna (a mianowicie od momentu kiedy bardziej zaangażowałam się w pieczenie domowego chleba), pochłonęło mnie analizowanie procesów, z którymi mam codziennie do czynienia w kuchni.


Dyniowe kluseczki

Znane i lubiane – w tej sekcji znajdziesz podstawowe przepisy na dania kuchni polskiej i te zagraniczne, które na dobre zagościły w domach na całym świecie. Znajdziesz tutaj proporcje i dokładny opis, czyli krok po kroku tego jak je przygotować.


Amerykańskie ciasteczka

Przepisy pozostałe – nie chciałam niszczyć mojego już wieloletniego dorobku blogowego, dlatego wybrałam swoje ulubione przepisy i je tutaj zostawiłam. Pierwotnie było ich już ponad 1400 (!) i doszłam do wniosku, że co za dużo to nie zdrowo.


Chrupiące gofry

Wszystkie przepisy, które u mnie znajdziesz są roślinne. Biorę jednak pod uwagę częste zapytania dotyczące tego czy można na przykład wymienić mleko sojowe na mleko krowie i zwłaszcza w przypadku tradycyjnych potraw wspominam o tym, gdzie w przepisach zostało zamienione mięso czy nabiał na roślinny zamiennik. Więc nie martw się, zawsze znajdziesz jakąś opcję dla siebie, chociaż zawsze zachęcam do ograniczania produktów pochodzenia odzwierzęcego.

Jeśli masz ochotę do mnie napisać:

kontakt@rabarbarowo.pl

Możesz też mnie znaleźć na Instagramie i Facebooku