Omleciki wegańskie z owocami

Owocowe śniadanie z placuszkami albo placuszki z owocami, jak kto woli✌️

Omleciki wegańskie z owocami

Omleciki wegańskie z owocami

1 porcja (5 placuszków) ok. 500 kcal

czas przygotowania: ok. 10 minut (+10 minut smażenia)

koszt: ok. 4,60 zł

Składniki:

45 g aquafaby
15 g chia
75 g tofu naturalnego
40 g mąki pszennej
1 łyżka oleju kokosowego do smażenia
banan i morele do podania

Wykonanie:

Aquafabę ubijamy na sztywną pianę. Oddzielnie blendujemy tofu z nasionami chia i paroma łyżkami wody. Mieszamy delikatnie z aquafabą i mąką.

Placuszki smażymy na oleju kokosowym lub innych po 4-5 minut z obu stron na małym ogniu. Podajemy z owocami.

Vegan omelettes with fruit

1 serving (5 pancakes) 500 kcal

time of preparation: 10 minutes (+10 minutes of frying)

Ingredients:

45 g aquafaby
15 g chia
75 g natural tofu
40 g wheat flour
1 tablespoon of coconut oil for frying
banana and apricots for serving

Instructions:

Whip aquafaba into stiff foam. Separately, blend tofu with chia seeds and a few tablespoons of water. Mix gently with aquafaba and flour. Fry pancakes in coconut oil or other oil for 4-5 minutes on low heat.

Serve with fruits.

 



>
Facebook