Orzechowe biszkopciki z galaretką

Orzechowe biszkopciki z galaretką to pyszny deser na jeden (duży) kęs. Delikatne ciasto na bazie masła orzechowego z dodatkiem orzeźwiającej galaretki. Oczywiście wegańskie 😉

Orzechowe biszkopciki z galaretką

Orzechowe biszkopciki z galaretką

8 biszkopcików (1 ma ok. 125 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+20 minut pieczenia)

koszt: ok. 5,30 zł

Składniki:

120 g masła orzechowego
110 g mąki pszennej
50 g syropu klonowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
parę kropel waniliowego aromatu
szczypta soli
wegańska galaretka lub dżem

Wykonanie:

Masło orzechowe mieszamy z syropem klonowym, a następnie dodajemy pozostałe składniki i rozrabiamy dokładnie ciasto. Wykładamy do foremki na muffinki (w środku robimy zagłębienie).

Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu i ostudzeniu wylewamy do wgłębień galaretkę lub dżem. Wkładamy do lodówki do czasu stężenia galaretki.

Peanut biscuits with jelly

8 biscuits (1 has 125 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+20 minutes of baking)

Ingredients:

120 g peanut butter
110 g wheat flour
50 g maple syrup
1 teaspoon of baking powder
a few drops of vanilla aroma
pinch of salt
vegan jelly or jam

Instructions:

Mix peanut butter with maple syrup, then add the remaining ingredients and mix the dough thoroughly. Put it into a muffin mold and make small cavity.

Bake at 180 Celsius degrees for about 20 minutes (to a dry stick). After removing and cooling, pour jelly or jam into the cavities. Put in the fridge.

 



>
Facebook