Orzechowo-czekoladowy Fudge

To ciasto (a żeby być konkretną ciasto typu FUDGE) jest bombowe! Idealnie rozpływające się w ustach, delikatne, ciągnące. AAAAch! To może być deser, którego właśnie teraz powinniście spróbować. Teraz! Zaraz! JUŻ!

Orzechowo-czekoladowy Fudge

Orzechowo-czekoladowy Fudge

(4 porcje, 1 porcja to ok. 300 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut (+30 minut chłodzenia)

koszt: ok. 1,60 zł za 1 porcję

Składniki:

180g masła orzechowego
35g syropu klonowego lub miodu
20g kakao
ekstrakt waniliowy lub laska wanilii do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie. Wykładamy masę do pojemniczka wyłożonego papierem do pieczenia i wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Wyjmujemy, kroimy i gotowe. Przechowujemy w lodówce.

Peanut Butter -Chocolate Fudge

This Peanut Butter – Chocoalte Fudge cake is bombastic! Perfectly melting in the mouth, delicate, chewy. AAAAch! It may be a dessert you should try right now. Now! ALREADY!

(4 servings, 1 serving 300 kcal)

time of preparation: 5 minutes (+30 minutes of freezing)

Ingredients:

180g if peanut butter
35g of maple syrup or honey
20g of cocoa powder
vanilla extract or vanilla stick for taste

Instructions:

Mix all ingredients. Put the mass in a container lined with baking paper and put it in the freezer for 30 minutes. Take out, cut and ready.

Store in a fridge.



2 thoughts on “Orzechowo-czekoladowy Fudge”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*